Skydda din bil mot skador – fördelarna med stenskottsfoliering

06 februari 2024 Maja Bergman Lindberg

editorial

Varje bilägare vet att det är omöjligt att helt undvika skador på bilens yta. En av de vanligaste skadorna är stenskott, som inte bara förfular bilens utseende utan även kan leda till rost och andra omfattande skador. En effektiv lösning på detta problem är stenskottsfoliering, en metod som inte bara skyddar din bil utan också bevarar dess värde.

Vad är stenskottsfoliering?

Stenskottsfoliering är en teknik där en nästintill osynlig film appliceras på fordonets mest utsatta ytor, såsom fronten, huven, speglarna och ibland även dörrhandtagen. Filmen är tillverkad av en hållbar uretanmaterial som är både flexibel och stark, vilket gör det möjligt för den att absorbera stötar från små stenar och annat skräp som kan träffa fordonet när du kör.

Hur fungerar det?

Processen att applicera stenskottsfolien är noggrann och kräver professionell kompetens för bästa resultat. Ytan på fordonet rengörs grundligt för att avlägsna all möjlig smuts och olja. Därefter skärs filmlaget till för att passa de specifika delarna av bilen exakt. Med hjälp av en speciell appliceringsvätska och verktyg appliceras sedan filmen på bilen. När filmen väl är på plats, bildar den en stark barriär som skyddar lacken mot skador.

stenskottsfoliering

Fördelar med stenskottsfoliering

Långvarigt skydd

En av de största fördelarna med stenskottsfoliering är dess hållbarhet. Skyddsfilmen är designad för att stå emot tuffa väderförhållanden och kan hålla i flera år beroende på användning och underhåll. Detta innebär att din bil kommer att vara skyddad under hela året, i alla möjliga körförhållanden.

Bibehållet värde

Genom att skydda bilens känsligaste ytor med stenskottsfolie hjälper det också till att bibehålla fordonets estetiska utseende och därmed även dess värde. En bil med färre kosmetiska skador värderas högre vid en eventuell försäljning eller inbyte.

Osynlig och underhållsanpassad

Eftersom stenskottsfolien är nästan helt genomskinlig påverkas inte bilens utseende. Tvärtom framhäver den bilens originalfärg samtidigt som den skyddar. Du kan tvätta och vaxa bilen som vanligt utan att behöva oroa dig för att skada filmen.

När ska man överväga stenskottsfoliering?

Nybilsköpare

Om du precis har köpt en ny bil och vill hålla den så fin som möjligt så länge som möjligt, är det en bra idé att investera i stenskottsfoliering tidigt. Detta förhindrar skador innan de ens har chansen att uppstå.

Bilentusiaster

För dem som värdesätter sin bil och dess utseende är stenskottsfoliering en nästan självklar del av bilvården. Det gör det möjligt att visa upp bilen i bästa möjliga skick, även efter år av användning.

De som ofta kör på grusvägar eller under riskfyllda förhållanden

Om du bor i ett område med mycket grusvägar eller om du ofta kör under förhållanden där risken för stenskott är hög, kan stenskottsfoliering ge din bil det skydd den behöver för att förbli skadefri.

Fler nyheter